У ділових колах США побачили прогрес у бізнес-відносинах з Україною

У ділових колах США побачили прогрес у бізнес-відносинах з Україною

Ексклюзив
Укрінформ
Бізнес-зв'язки між Сполученими Штатами і Україною посилилися за понад річний період, з початку роботи нинішньої адміністрації США і, за оцінками, американських ділових кіл, така позитивна динаміка зберігатиметься надалі.

Про це розповів у коментарі Укрінформу в Вашингтоні президент Ділової Ради Україна-США Морган Уільямс.

"Бізнес-середовище тепер виглядає набагато краще, ніж рік тому", - зауважив він на прохання оцінити ситуацію за останній період, відколи почала працювати нова адміністрація на чолі з президентом Трампом.

У якості прикладу глава Ділової ради нагадав, що американська урядова Корпорація зарубіжних приватних інвестицій (OPIC) внесла гарантії на суму близько $300 млрд для страхування політичних ризиків в Україні. Крім того, за його словами, вкладаються серйозні інвестиції в український агробізнес. "Я щойно повернувся з Києва, і хочу сказати, що бізнес налаштований дуже оптимістично", - зауважив він. 

Водночас, за його словами, "з точки зору політичних і геополітичних аспектів, Україна продовжує нарощувати міцні зв'язки зі Сполученими Штатами, які зараз є кращими, ніж рік тому". У цьому контексті Уільямс нагадав про інші "знакові речі", які були втілені останнім часом, такі як надання Україні оборонної летальної зброї. 

"Я думаю, що бізнес-відносини (між США і Україною – ред.) покращуються, хоча й не так швидко, як нам хотілося б, але з позитивною динамікою. Ситуація розвивається у правильному напрямі й, на нашу думку, це відбуватиметься й надалі", - констатував президент Ділової ради.

Читайте також: Помічник держсекретаря США розпочинає візит до України

Крім того, Уільямс звернув увагу на необхідність продовження виконання Україною програми співробітництва з МВФ. За його словами, американська бізнес-спільнота сприймає це як гарну основу для економічної та фінансової стабільності, а також гарантією довіри для інвесторів, зацікавлених в Україні. "Ми сподіваємося, що уряд України і МВФ знайдуть шляхи для того, щоб вирішити всі проблемні питання якомога скоріше та продовжити програму", - наголосив Уільямс. 

Підсумовуючи, глава Ділової ради підкреслив, що наступний рік буде дуже цікавим для двосторонніх відносин, оскільки Україна готуватиметься до виборів, виконуватиме програму МВФ, отримуватиме допомогу у сфері оборони. "Це буде багато в чому ключовий рік для України", - зауважив президент Морган Уільямс.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-