Порошенко доручив вдосконалити законодавство під початок ООС

Порошенко доручив вдосконалити законодавство під початок ООС

Укрінформ
Прийнятий Верховною Радою закон про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях відображає стратегію щодо звільнення окупованих територій.

Про це сказав Президент України Петро Порошенко під час прес-конференції з нагоди зміни формату АТО на операцію Об'єднаних сил, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цим законом створено нову правову основу для вирішення завдань у відсічі ворожої агресії на Донбасі, а в перспективі і відновлення територіальної цілісності України», - підкреслив Порошенко.

Водночас, він доручив Раді національної безпеки і оборони, керівникам силових відомств проаналізувати законодавчу базу і, в разі необхідності, внести пропозиції щодо вдосконалення законодавства у зв’язку із завершенням проведення широкомасштабної АТО.

«Таким чином, з сьогоднішнього дня, 30 квітня, широкомасштабна АТО на території Донецької і Луганської областей завершується. Ми зараз розпочинаємо військову операцію під керівництвом Збройних сил України для забезпечення захисту територіальної цілісності, суверенітету і незалежності нашої держави», - сказав Президент.

Читайте також: Президент підписав указ про початок операції Об’єднаних сил

В свою чергу, командувач АТО Михайло Забродський повідомив, що штабом проведено відповідну роботу щодо завершення формату АТО. «Військові частини і підрозділи ЗСУ, інших складових сил оборони, які передаються до складу угруповання  Об’єднаних сил, здатні виконувати завдання за призначенням», - підкреслив він.

Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв повідомив про завершення планування операції Об’єднаних сил, створення відповідного угруповання військ сил для ведення операції, налагодження взаємодії з іншими складовими сил безпеки і оборони, військово-цивільними адміністраціями у Донецькій та Луганській областях.

«Угруповання Об’єднаних сил для проведення операції із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях готові», - сказав Сергій Наєв.

Як повідомляв Укрінформ, Президент, Верховний Головнокомандувач Збройних сил України Петро Порошенко підписав Указ «Про затвердження рішення РНБО «Про широкомасштабну антитерористичну операцію на території Донецької та Луганської областей», яким вводиться в дію рішення Ради національної безпеки і оборони про зміну формату широкомасштабної антитерористичної операції, яка була запроваджена у 2014 році.

 Глава держави також підписав наказ Верховного Головнокомандувача ЗСУ «Про початок операції Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей». Згідно з наказом з 14.00 30 квітня розпочинається операція Об’єднаних сил із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі та стримування збройної агресії РФ у Донецькій і Луганській областях, відповідно до плану операції Об’єднаних сил. Крім того, він підписав наказ Верховного Головнокомандувача «Про затвердження положення про об’єднаний оперативний штаб ЗСУ».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-