Україна пропонує Чехії політичний діалог на рівні прем'єрів

Україна пропонує Чехії політичний діалог на рівні прем'єрів

Укрінформ
Україна пропонує Чехії активізувати політичний діалог на рівні прем'єр-міністрів й відновити міжпарламентську співпрацю.

Про це йшлося під час політичних консультацій заступника міністра закордонних справ України Василя Боднара із заступником міністра закордонних справ Чеської Республіки Якубом Дюрром, в рамках яких дипломати обговорили весь спектр українсько-чеських двосторонніх відносин, повідомляє прес-служба зовнішньополітичного відомства.

"Чеській стороні було запропоновано активізувати політичний діалог на рівні прем’єр-міністрів, відновити міжпарламентську співпрацю та розглянути запрошення міністру закордонних справ Чеської Республіки Мартіну Стропніцькому відвідати Київ та райони Донбасу, близькі до лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Чеський суд підтвердив рішення про закриття "представництва ДНР"

Українська сторона висловила вдячність чеським колегам за підтримку територіальної цілісності України, водночас, привернула увагу до факту порушення окремими чеськими парламентаріями українського законодавства та Резолюції ГА ООН 68/262 від 27 березня 2014 в частині незаконного відвідання АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-