Порошенко сподівається, що Рада поверне

Порошенко сподівається, що Рада поверне "кримінал" за порушення кордону

Укрінформ
Президент Петро Порошенко сподівається, що народні депутати підтримають законопроект щодо запровадження кримінальної відповідальності за незаконний перетин українського кордону.

Про це він заявив на зустрічі з прикордонниками ВПС «Кодима» (українсько-молдавський кордон) з нагоди 100-річчя прикордонної служби України, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У парламенті зараз обговорюються ініціативи із запровадження і повернення кримінальної відповідальності за незаконний перетин кордону, який так необачно був скасований декілька років тому. Упевнений, що знайдеться у парламенті необхідна єдність для того, щоб і цей закон був проведений якомога швидше”, - зазначив Порошенко.

Крім того, він нагадав, що у законопроекті “Про національну безпеку України”, який раніше був підтриманий Верховною Радою у першому читанні, чітко визначаються роль, місце і функції Державної прикордонної служби.

Читайте також: Порошенко підписав указ про встановлення Дня прикордонника

Президент також зауважив, що днями підписав закон про “кардинальне посилення” відповідальності за незаконний перетин кордону, у тому числі іноземцями.

“Міцний кордон є ключовим елементом нашої незалежності й важливим елементом удосконаленої системи національної безпеки держави”, - підкреслив глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Президент Петро Порошенко підписав указ про  встановлення Дня прикордонника 30 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-