Майже 100 депутатів-мільйонерів орендують житло за державні кошти - КВУ

Майже 100 депутатів-мільйонерів орендують житло за державні кошти - КВУ

Список
Укрінформ
У 2017 році 92 народні депутати-мільйонери отримали від держави компенсацію на оплату житла або винайм готельного номеру.

Про це повідомляє Всеукраїнська громадська організація "Комітет виборців України".

"Із загалом 175 депутатів, які отримали компенсацію, 92 мають у власності грошових активів на суму понад мільйон гривень (або еквівалент) ", - йдеться у повідомленні.

У КВУ зазначили, що найбільший відсоток депутатів-мільйонерів, які отримали компенсацію, у групи "Відродження" – 33% (8 депутатів із загалом 24). Серед найбагатших депутатів групи, яким було виплачено кошти: Євгеній Гєллєр (172 млн грн грошових активів), Юрій Шаповалов (45 млн грн активів ), Артем Ільюк (25 млн грн активів), Антон Кіссе (22 млн грн активів), Віталій Барвіненко (16 млн грн активів).

На другому місці за відсотком мільйонерів, які отримали компенсацію, позафракційні депутати – 28% (15 депутатів із 54), серед яких – Євгеній Мураєв (94 млн грн активів), Анатолій Денисенко (81 млн грн активів), Борислав Розенблат (43 млн грн активів), Олександр Дубінін (20 млн грн активів), Сергій Мельничук (8 млн грн активів).

Компенсацію також отримали близько 20% депутатів-мільйонерів із "Волі народу" (4 депутати), "Народного фронту" (17 депутатів), "Блоку Петра Порошенка" (29 депутатів), "Самопомочі" (5 депутатів), Радикальної партії Олега Ляшка (4 депутати) та 15% депутатів від "Батьківщини" (3 депутати) та "Опозиційного блоку" (7 депутатів).

Разом з тим у КВУ поінформували, що за даними березня 2018 року компенсацію на оренду житла продовжують отримувати 173 народні депутати.

"У 2017 році депутати отримали понад 32 млн гривень компенсації на оренду житла. Однак далеко не всі з них реально потребували цих пільг", - зазначив голова КВУ Олексій Кошель.

Він нагадав, що формально закон дозволяє компенсувати кошти на оренду житла або винайм готельного номеру для депутатів, які: а) не забезпечені житлом у Києві; б) місце їх проживання знаходиться на відстані понад 30 км від столиці.

Читайте також: У квітні 13 депутатів не проголосували жодного разу - КВУ

Водночас Кошель наголосив на важливості вдосконалення цієї процедури. Зокрема, на його думку, потрібно передбачити, що на компенсацію коштів не можуть претендувати особи, які, відповідно до їх декларацій, мають достатньо фінансів для самостійного винайму житла.

Повний список депутатів-мільйонерів, яким було виплачено кошти для компенсації вартості оренди житла або винайму готельного номеру в 2017 році доступний за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-