Кадровий резерв префектів Україна має формувати вже сьогодні - Зубко

Кадровий резерв префектів Україна має формувати вже сьогодні - Зубко

Укрінформ
В Україні, в процесі децентралізації, слід вже формувати кадровий резерв префектів, аби якісно підготувати до виконання нових функцій.

Про це розповів журналістам віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко під час візиту до Страсбурга, де він брав участь у роботі  круглого столу з питань нагляду за законністю рішень місцевих влад в Україні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Інститут префектів, кадровий резерв має формуватися вже сьогодні. Маємо вже сьогодні готувати тих людей не по освіті, не по досвіду роботи, а компетенціям та функціям, які будуть виконуватися безпосередньо префектами», - зазначив віце-прем’єр-міністр.

За його словами, під час круглого столу в Страсбурзі була приділена значна увага «процесу введення інституту префектів в Україні, які будуть функції та як вони будуть розподілені, яким чином буде забезпечена ефективність (не контроль), а наглядова функція за виконанням законодавства та дотримання положень Конституції України».

«Реформа децентралізації продовжується, вона є дуже важливою як зміна частини менеджменту, підходу України як європейської країни до демократичних принципів управління», - наголосив Зубко.

 За його словами, головним результатом спільної роботи стане той законопроект, який з’явиться в результаті.

«План дій для України, який підписаний Радою Європи на 2018-2021 роки  в частині демократичного управління, в тому числі впровадження реформи децентралізації, дає можливість чітко показати, яким чином буде проходити реформа децентралізації, як буде відбуватися взаємодія між центральними органами виконавчої влади та місцевим самоврядуванням», - наголосив він.

Читайте також: ЖКГ й інфраструктура мають бути пріоритетом для місцевої влади - Зубко

За словами віце-прем’єр-міністра, до Страсбурга приїхала велика делегація, у складі якої представлені органи місцевого самоврядування різного рівня (міські, обласні ради, асоціації міст, об’єднання територіальних громад), Адміністрація Президента України, Верховна Рада, наші експерти з Ради Європи і українські експерти, які починали цю реформу. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-