Законопроект про нацбезпеку отримав уже майже тисячу поправок

Законопроект про нацбезпеку отримав уже майже тисячу поправок

Укрінформ
Голова комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко повідомила, що до законопроекту про національну безпеку до другого читання було подано майже тисячу поправок.

Про це вона сказала на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сподіваюсь, що подані поправки будуть затверджені якнайшвидше. В законі ми, завдяки поправкам, позбавляємо СБУ невластивих їй функцій. СБУ має зосередитись виключно на захисті незалежності та безпеки держави і має припинити постійне втручання у бізнес. Зараз подано майже 1000 поправок і хотілося б, щоб у другому читанні вони були проголосовані", - сказала Гопко.

Нардеп підкреслила, що окремі функції СБУ, невластиві класичним спецслужбам, мають бути поступово передані до інших правоохоронних органів.

Читайте також: Спікер переконаний, що цієї весни Рада ухвалить закон про нацбезпеку

Гопко висловила сподівання, що у травні, чи на початку червня закон буде прийнятий.

У свою чергу голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що українська спецслужба є найбільшою у Європі через те, що виконує непритаманні їй функції.

"Служба безпеки України – це найбільша у Європі спецслужба. Для порівняння: 31 тисяча представників СБУ – в Україні, 11 тисяч – у Великій Британії. Це пояснюється тим, що СБУ має непритаманні цій структурі функції – займатись економікою та боротьбою з корупцією", – зазначив він.

Як відомо, 5 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект «Про національну безпеку». Документ започатковує реформу силових відомств відповідно до стандартів НАТО і є однією з необхідних умов вступу України до Альянсу. Серед іншого законопроект передбачає і зміни у роботі спецслужб. Через півроку після ухвалення в цілому цього закону має бути розроблений і поданий до парламенту новий законопроект, на цей раз – «Про службу безпеки України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-