Адвокати Януковича заявили, що не прийдуть на суд

Адвокати Януковича заявили, що не прийдуть на суд

Укрінформ
Адвокати екс-президента Віктора Януковича у справі щодо державної зради не з'являться на засідання 3 травня у Оболонський районний суд.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив адвокат екс-президента Віталій Сердюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Що стосується участі (у засіданні 3 травня — ред.), ми не маємо можливості бути присутніми на засіданні. Нами подавалася заява про поважність причин неявки, суд інформувався про це за два тижні до минулого судового засідання, тому у суду відсутні будь-які підстави намагатися нас змінити на державного захисника", - сказав Сердюк.

Як повідомляв Укрінформ, у засіданні в справі про держзраду Януковича суд 19 квітня після допиту екс-начальника Генштабу ЗСУ Юрія Ільїна і розгляду клопотань захисту оголосив про перехід до стадії судових дебатів.

Водночас адвокати Януковича висловили протест проти такого рішення суду і покинули залу судових засідань, таким чином зірвавши початок проведення судових дебатів. Суддя Владислав Дев'ятко тоді перервав виступ прокурора і оголосив перерву до 3 травня.

26 квітня в "Урядовому кур'єрі" було опубліковано оголошення, у якому Оболонський районний суд Києва запропонував екс-президенту Віктору Януковичу замінити адвокатів у справі щодо державної зради.

Читайте також: Справа про держзраду: суд пропонує Януковичу замінити адвокатів

Оболонський районний суд 29 червня 2017 року ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, екс-президента підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-