Уряд затвердив заходи з реалізації Стратегії комунікації у сфері євроінтеграції

Уряд затвердив заходи з реалізації Стратегії комунікації у сфері євроінтеграції

Укрінформ
Кабінет міністрів України затвердив план заходів на 2018 рік з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

Про це повідомляється на Урядовому порталі.

«Це важливий крок у промоції реформ, пов’язаних із євроінтеграцією. Ми вперше запроваджуємо механізм соціологічних зрізів поінформованості населення України про зусилля уряду щодо європейської інтеграції України», - зазначила віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Україна Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Головні завдання плану - підвищення рівня поінформованості громадян України про можливості, що існують у рамках співпраці з ЄС, та залучення громадян до комунікації. Йдеться, зокрема, про організацію та проведення широкомасштабної інформаційної кампанії, оприлюднення результатів імплементації положень Угоди про асоціацію та інші заходи. Цьогорічний план також передбачає утворення Координаційної ради з реалізації Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції на 2018-2021 роки.

Читайте також: Україна прагне посилювати партнерство з Туреччиною – Климпуш-Цинцадзе

Вона також наголосила, що протягом останніх років інформаційні кампанії з комунікації євроінтеграції здійснювалися за кошти іноземних партнерів, і часто українська сторона залучалася до розробки меседжів і завдань суто формально. «Цьогоріч ми плануємо власні кампанії про зміст та цілі євроінтеграції», - додала віце-прем'єр-міністр.

«Згідно з березневим опитуванням КМІС, 60% громадянам бракує інформації щодо стратегічного курсу країни. Ми виділяємо бюджетні кошти, інвестуємо в поінформованість українців щодо стратегій розвитку держави. Це велика зміна», – додала сказала Климпуш-Цинцадзе. 

За її словами, бюджетне фінансування інформаційних кампаній з євроінтеграції – це відповідальний позитивний крок у правильному напрямку попри те, що кошти, закладені в бюджет, поки що далекі від реальних потреб для потужного інформування з боку держави.

Віце-прем'єр також наголосила на тому, що повноцінна реалізація стратегії комунікації євроінтеграції стане черговим важливим елементом захисту «інформаційної території» держави.

«Ми повинні інвестувати у глибше і краще розуміння громадянами переваг вільного світу, можливостей, які з’являються для бізнесу, науковців, студентів та представників культури у рамках програм, пов’язаних з реалізацією європейської інтеграції України», – резюмувала віце-прем’єр-міністр.

Документ був підготовлений Державним комітетом телебачення і радіомовлення на виконання відповідного розпорядження КМУ. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-