НАБУ два роки пропонує НАЗК спільно працювати над деклараціями - Ситник

НАБУ два роки пропонує НАЗК спільно працювати над деклараціями - Ситник

Укрінформ
Упродовж двох років жоден представник Національного агентства з питань запобігання корупції не звернувся до Національного антикорупційного бюро, яке пропонувало спільно працювати над поданими деклараціями.

Про це заявив на прес-конференції директор НАБУ Артем Ситник.

"Зараз аналітики НАБУ працюють з деклараціями. Ми постійно пропонували НАЗК прийти до нас, ми б їх навчили, як це робити навіть у тих умовах, які є зараз, коли немає повного процесу автоматизації декларацій. На жаль, за два роки цих пропозицій ніхто з НАЗК не прийшов, хоча ми їм підготували робочі місця, підготували їм доступ до баз даних, для того, щоб вони разом з детективами працювали над деклараціями", - зазначив він.

Він висловив сподівання, що його почує новий керівник НАЗК. "Те, на що ми розраховуємо, і я сподіваюсь, що новий керівник це почує - ми б хотіли все-таки мати повний доступ до бази даних декларацій, використовувати вже свої програмні продукти для того, щоб хоча б на рівні НАБУ автоматизувати цей процес", - наголосив Ситник.

Читайте також: Провадження НАБУ за заявами Онищенка про підкуп депутатів не закрито - Ситник

За його словами, це питання дуже важливе, зокрема, у контексті оцінки доброчесності суддів у межах судової реформи. "Ви знаєте, мабуть, що ми брали участь у конкурсі на Верховний суд, і ми не робили ніяких висновків з приводу кандидатів, бо це не наша компетенція. Ми давали сухий фактаж по майну і по інших цінностях кандидата. Зараз планується провести оцінювання тисячі суддів, і нам би все ж таки дуже хотілося, щоб у ВККС і Раді доброчесності побачили ці матеріали", - зауважив директор НАБУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-