Провадження НАБУ за заявами Онищенка про підкуп депутатів не закрито - Ситник

Провадження НАБУ за заявами Онищенка про підкуп депутатів не закрито - Ситник

Укрінформ
Зареєстроване провадження НАБУ за заявами депутата-втікача Олександра Онищенка про підкуп нардепів не закрите, воно розглядається разом із новим провадженням щодо так званих плівок Онищенка.

Про це заявив на прес-конференції директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз детективи НАБУ вкотре спілкуються з Онищенком шляхом листування. Коли були перші заяви Онищенка, а це було дуже давно, було зареєстроване провадження НАБУ за заявами, зокрема, про підкуп депутатів, лобіювання законів. Ці заяви мали загальний характер - без конкретних прізвищ, без конкретних місць передачі коштів. Та справа, яка була зареєстрована, не закрита. Ми очікуємо, що Онищенко більш конкретно розкаже хоча б по одному "кейсу", ... щоб це можна було перевірити. Бо загальні фрази дуже важко перевіряти", - сказав Ситник.

Водночас він зауважив, що після нових заяв Онищенка про зроблені ним аудіозаписи відкрито нове провадження. НАБУ пропонує Онищенку передати ці записи, щоб бюро могло дати їм відповідну оцінку.

Читайте також: Українська нафтогазова компанія подасть до суду на Онищенка

Як відомо, 18 квітня Олександр Онищенко оприлюднив частину запису розмови нібито з Президентом Петром Порошенком. На записі начебто Порошенко обговорює з Онищенком домовленості з екс-міністром екології Миколою Злочевським щодо закриття кримінальних справ проти нього і бізнесу.

Представник Президента у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що ці записи слід розцінювати як фейк, доки у суді не доведено протилежного.

5 липня 2016 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Онищенка. На момент голосування він уже перебував за кордоном.

За даними слідства, Онищенко зі спільниками продавали газ держпідприємства "Укргазвидобування" за допомогою кількох своїх компаній через псевдобіржі, що завдало державі збитків на суму понад 1,613 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-