"Чесно" заявляє, що лише третина депутатів звітують про свою діяльність

Укрінформ
Станом на квітень 2018 року у відкритому доступі в інтернеті викладено звіти про діяльність 31% народних депутатів України.

Про це розповіла координатор кампанії “Звіти депутатів” громадського руху “Чесно” Олександра Кузіва під час прес-конференції в Укрінформі.

“Якщо ми говоримо про квітень 2018 року, то 31% народних обранців письмово звітують про свою діяльність і звіти розміщені у мережі Інтернет”, - сказала вона.

Водночас експерт нагадала, що минулого року у відкритому доступі можна було знайти звіти лише 15% парламентаріїв.

Кузіва також зауважила, що найбільше звітів у Мережі виклали депутати від фракції “Самопоміч” (загалом прозвітували 60% членів фракції), “Батьківщини” (35%) та депутатської групи “Воля народу” (37%).

Водночас кількісно найбільше прозвітувало депутатів від фракції БПП - 42 парламентарії оприлюднили свої звіти.

У свою чергу координаторка ініціативи “Відкритий парламент” ПРООН Наталія Ватаманюк підкреслила, що практика звітування є міжнародною традицією, гарні приклади якої спостерігаються у парламентах Великої Британії, Ірландії, Канади.

Читайте також: На українців чекає дуже цікавий та напружений передвиборчий рік

“В Україні це є тільки перший крок, адже парламенти інших країн ще мають досить детальну фінансову інформацію”, - зазначила вона.

При цьому народний депутат від фракції БПП Дмитро Андрієвський наголосив, що законодавство України зобов’язує парламентаріїв звітувати про свою діяльність, але не деталізує, як саме це слід робити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-