Прем'єр Молдови: оновлений КПП на молдавсько-українському кордоні - символ ЄС

Прем'єр Молдови: оновлений КПП на молдавсько-українському кордоні - символ ЄС

Укрінформ
Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп здійснив інспекційну поїздку на споруджуваний спільний контрольно-пропускний пункт «Паланка-Маяки-Удобне» на молдавсько-українському кордоні.

Про це передає власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«Це не єдиний контрольно-пропускний пункт на молдавсько-українському кордоні. Але саме Паланку можна назвати символом Європейського союзу. ЄС надав 4,5 мільйона євро для будівництва та облаштування цього сучасного спільного митно-прикордонного терміналу, де всі послуги будуть відповідати європейським стандартам», - зазначив молдавський прем'єр.

За його словами, з початком роботи оновленого КПП час огляду вантажів та перетину кордону пасажирським транспортом скоротиться на 20%.

Глава делегації Євросоюзу в Молдові Петер Михалко, в свою чергу, підкреслив, що початок роботи нового КПП сприятиме спрощенню торговельно-економічної взаємодії між Молдовою та Україною і стабілізації економічної ситуації в регіоні.

Читайте також: ЄС допоможе Молдові та Україні в модернізації прикордонної інфраструктури

За попередніми даними, оновлений за фінансової допомоги ЄС і уряду Молдови спільний контрольно-пропускний пункт між Україною і Молдовою буде зданий в експлуатацію у грудні нинішнього року.

Як повідомлялося, 18 квітня нинішнього року запрацював на повну потужність спільний контрольно-пропускний пункт «Кучургани-Першотравневе» на молдавсько-українському кордоні.

Україна і Республіка Молдова ввели спільний прикордонний та митний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та вантажів в пункті пропуску «Маяки-Удобне-Паланка» на території Молдови в грудні 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-