Парубій просить у

Парубій просить у "венеціанки" ще однієї оцінки законопроекту про Антикорупційний суд

Укрінформ
Голова ВР України Андрій Парубій запросив секретаря Європейської комісії «За демократію через право» Томаса Маркерта долучитися до обговорення законопроектів "Про Вищий антикорупційний суд" та "Про національну безпеку".

Про це йшлося під час зустрічі спікера українського парламенту і секретаря Венеціанської комісії в четвер у Києві, повідомляє прес-служба ВР.

 "Це буде не довготривала робота, а експертна оцінка. Ключова робота вже проведена, по багатьох питаннях знайдено порозуміння. Для нас важливі ваші експертна оцінка і рекомендації", - сказав Парубій.

Він нагадав, що обидва законопроекти ухвалені в першому читанні. Тепер їх готують до другого читання з урахуванням зауважень та висновків експертів Венеціанської комісії, "йде широке їх обговорення".

Голова Верховної Ради висловив вдячність представнику Венеціанської комісії за увагу, яку приділяє Європейська комісія реформам в Україні, та "надзвичайно високий рівень експертної допомоги". "Для нас важливо, аби українське законодавство було максимально адаптовано до європейських стандартів", - зауважив Голова ВР.

Читайте також: Аваков обговорив у Вашингтоні законопроект про Антикорупційний суд в Україні

У свою чергу, Маркерт зазначив, що співпраця з Україною для Венеціанської комісії дуже важлива. "Ми свідомі того, скільки вже зроблено, але попереду - величезні завдання", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-