Порошенко представив у ВР звернення до Вселенського Патріарха

Порошенко представив у ВР звернення до Вселенського Патріарха

Фото, відео
Укрінформ
Президент Петро Порошенко прийшов на засідання Верховної Ради. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу. 

Сьогодні Президент представляє у ВР звернення до Вселенського Патріарха з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні.

Як відомо, Рада має сьогодні внести до порядку денного та розглянути проект постанови про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про створення єдиної помісної української православної церкви (№8284). 

Читайте також: Рада планує підтримати звернення Порошенка до Вселенського Патріарха

У своєму зверненні Президент України просить Вселенського Патріарха Варфоломія надати Томос про автокефалію Православній церкві в Україні.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Президент Петро Порошенко на зустрічі з керівниками парламенту та лідерами парламентських фракцій оприлюднив інформацію щодо офіційного звернення до Вселенського Патріарха з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні і просив парламент підтримати це рішення. За словами Порошенка, звернення до Вселенського Патріарха підтримали всі архієпископи Української православної церкви Київського патріархату та Української автокефальної православної церкви. 

Фото Павла Багмута

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-