Парубій відкрив Раду

Парубій відкрив Раду

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав він.

У залі зареєструватися 343 народних депутатів.

Депутати у Верховній Раді / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада у четвер, 19 квітня, збирається підтримати офіційне звернення до Вселенського Патріарха з проханням про надання автокефалії православній церкві в Україні. Питання про включення до порядку денного та прийняття рішення щодо проекту постанови №8284 "Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні" Рада збирається розглянути третім.

Спершу депутати мають продовжити розгляд у другому читанні законопроекту №6746 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції". 

Далі друге читання має пройти законопроект №6689 «Про внесення змін до статті 21-4 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" (щодо удосконалення окремих питань виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності іноземців або осіб без громадянства, які проходять військову службу у Збройних Силах України)».

Наступним блоком Рада розглядатиме питання аграрної політики, до якого зокрема ввійшов проект закону №7511 «Про внесення змін до Земельного кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення гарантій реалізації учасниками бойових дій та осіб, прирівняних до них, в тому числі учасниками антитерористичної операції, Революції Гідності та їх сім'ями пільг на одержання земельних ділянок, а також припинення корупційних зловживань у сфері розпорядження землями державної та комунальної власності».

Також у четвер парламентарії планують ухвалити рішення щодо призначення окремих позачергових місцевих виборів.

У першому читанні ВР має намір розглянути урядовий законопроект №7304 "Про внесення змін до Закону України "Про житловий фонд соціального призначення" і альтернативний йому проект №7304-1. Метою обох документів є законодавче врегулювання питання надання права взяття на соціальний квартирний облік внутрішньо переміщеним особам.

Водночас на повторне перше читання виноситься доопрацьований законопроект 5395-д «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення діяльності Державного бюро розслідувань». Проектом пропонуються внести зміни до законів України «Про Державне бюро розслідувань» та «Про оперативно-розшукову діяльність», якими зокрема встановлюються кваліфікаційні вимоги до директорів територіальних управлінь, керівників управлінь центрального апарату та керівника підрозділу внутрішнього контролю ДБР, а також врегульовуються питання притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників.

Читайте також: Рада планує підтримати звернення Порошенка до Вселенського Патріарха

Після цього ВР розглядатиме питання інтелектуальної власності. Зокрема депутатам пропонується ухвалити законопроект №7539 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо врегулювання питань авторського права і суміжних прав».

У другому читанні Рада збирається розглянути проект закону №5512 «Про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (щодо неврахування часу проїзду у межах України до місця проведення відпустки та назад)», президентський законопроект №6149 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України у зв'язку з ратифікацією Третього додаткового протоколу та Четвертого додаткового протоколу до Європейської конвенції про видачу правопорушників та урядовий законопроект №4591 «Про Установу бізнес-омбудсмена».

До того ж, під час четвергового засідання ВР планує призначити на посади суддів Конституційного Суду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-