Парубій відкрив ранкову Раду

Парубій відкрив ранкову Раду

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ранкове пленарне засідання Верховної Ради України оголошую відкритим», - сказав Парубій.

У сесійній залі зареєструватися 333 народних депутатів.

Водночас депутати від Радикальної партії ще до початку засідання заблокували парламентську трибуну. Напередодні керівник фракції Радикальної партії Олег Ляшко заявив, що депутати блокуватимуть її доти, доки парламент не розгляне законопроекти, спрямовані на соціальний захист «чорнобильців».

Як повідомляв Укрінформ, першим блоком у середу традиційно передбачається розгляд питань ратифікації. У цьому блоці Рада, зокрема, має намір ухвалити президентські законопроекти № 0180 "Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про комплексний підхід до питань безпеки, охорони та обслуговування під час футбольних матчів та інших спортивних заходів" і № 0151 "Про денонсацію Європейської Конвенції про насильство та неналежну поведінку з боку глядачів під час проведення спортивних заходів, і зокрема футбольних матчів".

Далі парламентарії спробують прийняти проект постанови № 7418 "Про внесення змін до Постанови Верховної Ради України "Про встановлення іменних стипендій Верховної Ради студентам вищих навчальних закладів" щодо збільшення розміру іменних стипендій Верховної Ради". Так, пропонується встановити для студентів вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “молодший спеціаліст” або “бакалавр”, стипендію у розмірі 2130 грн на місяць, а для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації, наукових установ, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем “бакалавр”, “спеціаліст” або “магістр”, - 2720 грн на місяць.

Читайте також: Закон про нацбезпеку: Фріз пояснила важливість другого читання до саміту НАТО

У другому читанні ВР збирається розглянути проект закону № 6746 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення принципів процесуальної справедливості та підвищення ефективності проваджень у справах про порушення законодавства про захист економічної конкуренції".

Решту дня народні депутати працюватимуть у комітетах, фракціях і групах. Водночас о 15:00 у Раді відбудуться парламентські слухання на тему "Стан, проблеми та перспективи охорони культурної спадщини в Україні".

Засідання Верховної Ради України / Фото: Тарасов Володимир. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-