Українська делегація в ПАРЄ закликатиме запроваджувати нові санкції проти Росії

Українська делегація в ПАРЄ закликатиме запроваджувати нові санкції проти Росії

Укрінформ
Постійна делегація у Парламентській асамблеї Ради Європи закликатиме іноземних парламентаріїв запроваджувати нові санкції проти Російської Федерації. 

Про це журналістам у кулуарах Верховної Ради заявив заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка", член постійної делегації у Парламентській асамблеї Ради Європи Олексій Гончаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наступного тижня на ПАРЄ ми порушимо питання щодо проведення дебатів за терміновою процедурою стосовно Росії, використання нею хімічної зброї у Великобританії, в Сирії, проведення президентських виборів на території Криму. Тобто російська агресія проти всього цивілізованого світу, я думаю, буде темою номер один цієї сесії ПАРЄ. І ми будемо все робити, щоб через наших колег-парламентаріїв створити тиск на уряди, щоб запроваджувати нові санкції. Сьогодні питання зняття санкцій з Росії вже не стоїть, - це дуже добре, бо ще не так давно воно порушувалось, і дуже серйозно. Але ми маємо все зробити, щоб були нові санкції, як їх вводять Сполучені Штати Америки. Так само хотілося б, щоб до цього долучились, безумовно, і європейські країни", - сказав Гончаренко. 

Читайте також: Українська делегація на сесії ПАРЄ підніме тему Північного потоку-2

Якими саме мають бути ці санкції, нардеп не уточнив, однак зауважив при цьому, що будь-яке їх посилення Україна вітатиме.

"Головне, до чого ми маємо нарешті прийти, - це коли вся економіка Росії буде під санкціями, бо сьогодні це відбувається секторально: під санкціями перебуває військово-промисловий комплекс РФ, частково - енергетичний і фінансовий, бо це є елементами агресивної, волюнтаристської політики Росії, бо будь-яка галузь у Росії використовується як військова", - додав Гончаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-