Україні час поглибити відносини зі США та Ізраїлем – депутат

Україні час поглибити відносини зі США та Ізраїлем – депутат

Укрінформ
Народний депутат Георгій Логвинський ("Народний фронт") вважає, що нині складається сприятлива міжнародна атмосфера для поглиблення Україною відносин з Ізраїлем та США.

Про це депутат сказав у коментарі Укрінформу за результатами свого візиту до США, де він брав участь у засіданні Американсько-ізраїльського комітет громадських зв'язків (AIPAK).

"Ми зараз маємо дуже сприятливу можливість налагодити дуже плідний діалог з Ізраїлем та США. Ми вже можемо бути корисними, надавати допомогу у цьому міжнаціональному діалозі. Наприклад, Ізраїль має унікальний досвід боротьби з тероризмом, але й ми вже маємо чим поділитися, маючи досвід бойових дій", - сказав Логвинський.

"Аби уявити масштаб підтримки Ізраїлю з боку США лиш вкажу, що на зустріч AIPAK зібралося 18 тисяч осіб. Серед запрошених спікерів були прем'єр-міністра Ізраїлю Беньямін Нетаньяху, віце-президент США Майк Пенс, фактично половина американського Конгресу, інші посадовці вищого рівня", - сказав народний депутат.

Попри рівень представництва, за його словами, спілкування в рамках засідання було відвертим і невимушеним.

Щодо ізраїльсько-українських відносин, то в Ізраїлі, як підкреслив Логвинський, уважно стежать за подіями в Україні, адже єврейська громада в Україна четверта за розміром у світі. "Найбільша в світі синагога знаходиться в Умані. Найбільший єврейський громадський центр - в Дніпропетровську", - наголосив депутат.

Читайте також: Ізраїль підтримує удари по хімічній інфраструктурі у Сирії - Нетаньягу

Як повідомлялося, у грудні минулого року Президент США Дональд Трамп офіційно заявив про визнання Єрусалима столицею Держави Ізраїль і намір перенести американське посольство з Тель-Авіва у це місто. Таке рішення спричинило широку критику, передусім, з боку міжнародної спільноти, у тому числі ООН, на адресу цього рішення адміністрації США. Україна вважає, що статус Єрусалима має бути визначений за результатами переговорного процесу та відповідно до резолюцій Ради безпеки ООН. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-