У Раді з’явився законопроект Гройсмана про покарання за махінації на виборах

У Раді з’явився законопроект Гройсмана про покарання за махінації на виборах

Укрінформ
У Верховній Раді зареєстровано проект закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення виборчого законодавства.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

Зазначається, що ініціатором законопроекту є Прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Станом на 13 квітня законопроект отримано і передано на розгляд керівництву.

Текст проекту закону наразі не опубліковано.

Як повідомлялося, 11 квітня на засіданні уряду міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і його заступник Тетяна Ковальчук презентували відповідний законопроект.

Читайте також: В ОПОРІ заявляють, що за підкуп виборців ніхто у в’язницю так і не сів

У ньому пропонується за надання виборцям неправомірної вигоди, фальсифікацію виборчої документації та непрямий підкуп виборців позбавляти волі терміном до 6 років.

Також правоохоронці отримають можливість здійснювати негласні слідчі дії та збирати належні докази для притягнення до відповідальності недобросовісних учасників у передвиборчій боротьбі.

Проект закону також передбачає запровадження відповідальності за підкуп кандидата і криміналізацію здійснення передвиборної агітації, яка супроводжується наданням виборцям неправомірної вигоди. У законопроекті суттєво розширюється поняття неправомірної вигоди, яка може надаватися виборцям. Зокрема, до неї пропонується віднести спиртні напої та продукти харчування.

У проекті закону також пропонується скасувати кримінальну відповідальність за знищення чи приховування виборцями своїх власних бюлетенів, обмежившись штрафом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-