Україна використовує всі можливі майданчики для захисту інтересів – Президент

Україна використовує всі можливі майданчики для захисту інтересів – Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко наголосив, що Україна використовує всі можливі майданчики для захисту свої національних інтересів.

Про це він заявив у інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба глави держави.

«Немає ніяких «аахенських трійок», «двійок» або чогось іншого. Є факт, коли Україна буде використовувати будь-які міжнародні формати, починаючи від Генасамблеї ООН, Ради Безпеки ООН», - підкреслив глава держави, відповідаючи на запитання, чи означає майбутня зустріч із президентом Франції та канцлером ФРН в Аахені, що "нормандського формату" вже не існує.

Читайте також: Порошенко сподівається, що миротворці ООН зайдуть на Донбас до кінця року

Він зауважив, що нещодавно ЮНЕСКО прийняла рішення зі спостереження за варварською поведінкою Росії на території окупованого Криму, є рішення Ради з прав людини ООН і Міжнародного суду ООН.

«Всі міжнародні майданчики для захисту національних інтересів України», - підкреслив Президент.

За його словами, в Аахені «буде присутня велика кількість міжнародних лідерів і там будуть проведені, в тому числі, і консультації стосовно безпекових питань». Він додав, що Президента України також запросили на цю зустріч.

Як повідомлялося, Президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель у травні проведуть переговори у німецькому Аахені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-