Україна нині є важливим гравцем на політичній карті світу – Президент

Україна нині є важливим гравцем на політичній карті світу – Президент

Укрінформ
Президент Петро Порошенко переконаний, що Україна нині є країною, яка відіграє важливу роль у світовій політичній спільноті.

Про це він заявив під час спілкування з журналістами українських телеканалів.

«Україна сьогодні є абсолютним важливим гравцем на світовій політичній карті», - сказав глава держави.

Він розповів про заходи та свій графік останніх п’яти днів. Зокрема, за останній тиждень глава Української держави здійснив візит у Туреччину, де провів ефективні переговори з президентом Реджепом Таїпом Ердоганом та міністром закордонних справ Мевлютом Чавушоглою. Українська та турецька сторони скоординували дії в безпековому форматі.

Важливим був візит глави держави до Німеччини та детальні переговори з федеральним канцлером Ангелою Меркель, президентом Франком-Вальтером Штанмайєром та новим міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом. «Багато хто мав помітити надзвичайно потужний посил: Німеччина нарешті почала називати події на Сході нашої держави агресією Російської Федерації проти суверенної і незалежної України. Це є дуже потужна дипломатична перемога», - наголосив Президент.

Читайте також: РНБО розгляне санкції проти Росії наступного тижня

Крім того, продовж тижня Порошенко провів телефонні розмови з прем’єром Великої Британії Терезою Мей, зі щойно переобраним президентом Єгипту Абделем Фаттахом Аль Сісі, переобраним президентом Азербайджану Гейдаром Алієвим і багатьма іншими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-