Справа про громадянство: суд переніс розгляд позову Саакашвілі до Порошенка

Справа про громадянство: суд переніс розгляд позову Саакашвілі до Порошенка

Укрінформ
Касаційний адмсуд Верховного суду України переніс на 20 квітня розгляд позову екс-голови Одеської ОДА, Міхеїла Саакашвілі до Президента Петра Порошенка щодо позбавлення його українського громадянства.

Про це повідомляє прес-служба "Руху нових сил" у Facebook.

"Суд за позовом Саакашвілі до Порошенка щодо незаконного позбавлення громадянства перенесли на 20 квітня на 10:00", - йдеться у повідомленні.

За словами адвоката Саакашвілі Руслана Чернолуцького, суд переніс розгляд позову у зв'язку з тим, що захворіла одна із 5 суддів колегії.

На наступному засіданні суд має перейти до вивчення доказів у справі.

Як повідомляв Укрінформ, у липні 2017 року Саакашвілі указом Президента був позбавлений українського громадянства.

Читайте також: Суд остаточно відмовив Саакашвілі у статусі біженця

10 вересня 2017 року Саакашвілі потрапив на територію України з Польщі, не пройшовши прикордонного контролю. У вересні суд визнав його винним у незаконному перетині кордону України. Крім того, суд відмовив Саакашвілі у позовних вимогах до Державної міграційної служби у визнанні його біженцем.

12 лютого 2018 року військовослужбовці Держприкордонслужби і представники Державної міграційної служби затримали Саакашвілі в Києві і видворили до Польщі як особу, яка незаконно прибула з території цієї країни 10 вересня 2017 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-