США будуть раді членству України в НАТО - постпред Хатчісон

США будуть раді членству України в НАТО - постпред Хатчісон

Фото
Укрінформ
Постійний представник США при НАТО Кей Бейлі Хатчісон заявила, що Сполучені Штати Америки підтримують прагнення України стати членом НАТО і вважають виконання Річних національних програм реальними кроками для досягнення прогресу на цьому шляху.

Про це вона заявила у виступі на 11-му Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка "Відкрий Україну", повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Набуття  членства в НАТО не відбувається миттєво, кожна країна проходить різний шлях. Річна національна програма є реальним кроком для України, щоб досягти прогресу у своєму прагненні стати членом НАТО.  Я хочу вас запевнити, що ми будемо раді вашому членству в НАТО", - сказала Хатчісон. 

Вона спрогнозувала, що реакція Росії на це, поза сумнівом, "не буде гарною". 

"Ми бачили у Чорногорії, що Росія може стати доволі агресивною, коли та чи інша країна повертається у бік НАТО і хоче набути членства, і це стосується також інших країн, які розглядатимуть можливість приєднання до НАТО", - зазначила вона. 

Читайте також: Головнокомандувач НАТО зустрінеться з начальником Генштабу РФ

За словами Хатчісон, для дестабілізації ситуації у такій країні Росія використовує методи кібервійни, гібридної війни, тобто намагається знайти всі можливі шляхи, як вона може нашкодити стосункам цієї країни з НАТО.

Фото Юлії Овсяннікової

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-