Посол Пєкло запевняє, що Польща - справжній союзник України

Посол Пєкло запевняє, що Польща - справжній союзник України

Укрінформ
Польща є справжнім союзником України і намагається надавати максимальну допомогу, тому українським політикам слід більше зосереджуватися на спільних інтересах і підтриманні єдності між країнами.

Про це заявив посол Польщі в Україні Ян Пєкло у виступі на 11 Київському безпековому форумі, організованому Фондом Арсенія Яценюка «Відкрий Україну», повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Ми підтримуємо демократичну стабільність України на різних можливих рівнях - за допомогою військових навчань, створення українсько-польсько-литовської бригади, яка розташована на кордоні з Польщею і повністю готова до дій, ми надаємо рекомендації і консультації через спеціальний комітет з оборони, фінансово підтримуємо деякі проекти для внутрішньо переміщених осіб на Донбасі - у Слов'янську, Краматорську, Маріуполі. Будь ласка, майте на увазі і не забувайте, що Польща є справжнім союзником України, і ми намагаємося робити все максимально можливе для України", - сказав Пєкло. 

Читайте також: Майже 15 тисяч українців стали громадянами Польщі з 2008 року

У цьому контексті він зауважив, що деякі українські політики вважають Польщу країною, яка генерує проблеми у двосторонніх відносинах. На його думку, такий підхід є неконструктивним. 

"Ми повинні думати про наші спільні інтереси, ми повинні думати про єдність, ми повинні зосереджувати зусилля на цьому, адже Росія зацікавлена у порушенні нашої єдності і створенні проблем", - наголосив дипломат. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-