У Києві стартує XI Безпековий форум

У Києві стартує XI Безпековий форум

Фото
Укрінформ
У столиці розпочався XI Безпековий форум, який триватиме 12-13 квітня.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Тема цьогорічного форуму - "План реінтеграції для безпечного майбутнього".

О 12:15 зі вступною промовою виступить Президент України Петро Порошенко, а о 14:30 зі спеціальною промовою - Голова Верховної Ради Андрій Парубій.

Згідно з програмою форуму, у четвер заплановані виступи прем'єр-міністрів України Володимира Гройсмана, Литви Саулюса Скверняліса та Молдови Павела Філіпа, міністра внутрішніх справ Туреччини Сойлу Сулеймана, засновника фонду "Відкрий Україну", колишнього прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка.

У столиці розпочався XI Безпековий форум/ Фото Юлії Овсяннікової

Сьогодні в рамках події проходитимуть чотири сесії: "Регіональне співробітництво: об'єднані спільними цілями", "Вразлива Східна Європа та неспокійний Чорноморський регіон: конфлікти, які необхідно вирішити", "Інформаційна безпека: як побороти неправду та пропаганду", "Зміна ідеологій в Європі як реакція на сучасні виклики: вплив на Україну".

У п'ятницю, 13 квітня, секретар Ради національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, заступник генерального секретаря НАТО Роуз Геттемюллер, міністр національної оборони Литовської Республіки Раймондас Каробліс братимуть участь у сесії "Україна та союзники: спільні дії в умовах нестабільності".

Також зі спеціальною промовою виступить заступник міністра оборони США з питань міжнародної безпеки Роберт Карем.

Читайте також: Прем'єр Литви разом з очільником МінТОТ відвідають схід України

Щорічний міжнародний захід Київський безпековий форум присвячений темі європейської безпеки. У ньому щорічно беруть участь найвідоміші політики та представники провідних аналітичних центрів Європи, США, країн Чорноморського регіону.

Мета форуму - створення незалежного майданчика для обговорення стратегічного бачення вирішення глобальних проблем безпеки; посилення співробітництва та налагодження діалогу у сфері безпеки між Європейським Союзом та Чорноморським регіоном; вплив на формування політики в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-