Віце-прем'єр: Київ хоче поєднати

Віце-прем'єр: Київ хоче поєднати "план Маршалла" і плани ЄС щодо Східного партнерства

Укрінформ
Україна перебуває у постійному діалозі з литовськими ініціаторами "плану Маршалла для України" для його поєднання з планами ЄС щодо підтримки країн Східного партнерства.

Про це заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе в інтерв'ю "Обозревателю".

"Є постійний діалог з нашими литовськими партнерами, які були ініціаторами "плану Маршалла для України". Наразі відбувається поєднання їхніх ініціатив із планами ЄС щодо підтримки країн Східного партнерства", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що "план Маршалла" – дуже амбітне завдання, яке потребує серйозного опрацювання не тільки з погляду пропозиції, а й з точки зору нашої спроможності її реалізувати.

Віце-прем'єр уточнила, що йдеться і про здатність України засвоїти кошти, і про спроможність швидко реалізовувати реформи, які дадуть змогу прискорити узгодження цього плану.

Читайте також: "План Маршалла" для України можуть запустити зовсім скоро – екс-прем'єр Литви

Як повідомлялося, Європейський план для України, більш відомий під назвою "план Маршалла", передбачає фінансову допомогу та інвестиції в Україну з боку ЄС.

У цьому плані, ініційованому Литвою, йдеться про щонайменше 5 млрд євро щорічної підтримки реформ, які мають бути спрямовані на економічне зростання та розвиток.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-