Україна прагне глибокого осмислення уроків Другої світової війни  - Порошенко

Україна прагне глибокого осмислення уроків Другої світової війни - Порошенко

Укрінформ
Україна прагне миру та глибокого осмислення уроків Другої світової війни, аби разом з іншими цивілізованими націями не допустити нічого подібного у майбутньому.

Про це йдеться у зверненні Президента України Петра Порошенка до українського народу з нагоди Міжнародного дня визволення в’язнів нацистських таборів.

"Сьогодні ми вшановуємо життєвий подвиг наших співвітчизників, які у трагічні часи Другої світової війни зазнали неймовірних жахів нацистських переслідувань, та пам’ять мільйонів людей, безневинно убитих у гітлерівських концентраційних таборах та в’язницях. Сучасному поколінню важко усвідомити, як маніакальні ідеї світового панування свого часу запаморочили масову свідомість аж настільки, що спричинили планомірне, холоднокровне вбивство мирних жителів Європи", - зазначив глава держави.

Президент акцентував, що у тій спустошливій війні наш народ має свій, на жаль, дуже великий скорботний рахунок. 

Читайте також: У Порошенка підсумували візит до Берліна і назвали найважливішу заяву

"Долаючи біль минулого, ми прагнемо миру та глибокого осмислення уроків тієї світової трагедії, аби разом з іншими цивілізованими націями не допустити нічого подібного у майбутньому", - наголосив Порошенко.

Міжнародний день визволення в'язнів нацистських концтаборів — пам'ятна дата, що відзначається громадськими організаціями та окремими органами влади в Україні та колишніх республіках Радянського Союзу 11 квітня на честь події, яка мала місце 11 квітня 1945 року, коли в'язні концтабору у Бухенвальді почали інтернаціональне повстання проти гітлерівців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-