Україна наполягає на повномасштабній миротворчій місії ООН на Донбасі - Порошенко

Україна наполягає на повномасштабній миротворчій місії ООН на Донбасі - Порошенко

Укрінформ
Україна продовжує наполягати на розгортанні повномасштабної миротворчої місії ООН на Донбасі із наданням права на роззброєння незаконних збройних формувань.

На цьому наголосив Президент Петро Порошенко під час спільного брифінгу із федеральним канцлером ФРН Ангелою Меркель, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми сподіваємось на реалізацію пропозицій, які висувають спільно Франція, Німеччина, Україна, Сполучені Штати Америки щодо проекту рішення Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй із запровадження миротворчої місії, яка буде не ескортом для спостерігачів ОБСЄ, а буде повноцінною, повномасштабною, яка зможе роззброювати незаконні збройні формування, захистити людей, які живуть на окупованих територіях, і наблизити безпекові кондиції для початку політичного процесу місцевих виборів», - підкреслив Президент.

Разом із цим він констатував, що такий формат миротворчої місії поки що не підтримується Росією.

«На жаль, ми поки що позицію підтримки Росії не маємо. Але ми не втрачаємо надії на те, що наша наполеглива робота має привести до позитивного результату», - наголосив Порошенко.

Читайте також: Меркель перед зустріччю з Порошенком говорила про миротворців на Донбасі з Путіним

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Порошенко перебуває з візитом у Німеччині на запрошення федерального канцлера ФРН Ангели Меркель.

Як заявив раніше Порошенко в інтерв'ю виданню Handelsblatt, у Берліні він має намір, серед іншого, обговорити з Меркель питання направлення миротворців ООН на Донбас.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-