Полторак розповів сенатору США про реформу армії

Полторак розповів сенатору США про реформу армії

Відео
Укрінформ
Міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак провів зустріч з делегацією Сенату США на чолі зі співголовою Сенатського українського кокусу сенатором США Робертом Портманом.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

"Майже два роки ми активно працюємо над реформою. В ході реформування ми ставимо собі дуже серйозну мету – досягнення стандартів НАТО та набуття бойових спроможностей, – зазначив Полторак та відмітив допомогу, яку надають Сполучені Штати Україні, та ефективність консультативно-дорадчої допомоги.

Полторак зазначив, що найбільш яскравим прикладом нашої плідної роботи є прийняття Верховною Радою України в першому читанні Закону України «Про національну безпеку України».

За словами глави оборонного відомства, цей документ є дуже важливим, він закріплює всі основні позиції, які закладені у процесі реформ. Цей законопроект відкриває шлях для ефективнішої взаємодії з Альянсом.

Читайте також: Рада дозволила військовим після поранення продовжувати службу в армії

"За роки війни ми довели всьому світу, що українці готові навіть віддавати своє життя заради захисту своєї країни. Україна – це країна, яка переконана, що проблему агресії Росії на сході можна вирішити виключно політико-дипломатичним шляхом", - сказав він.

Але водночас міністр оборони підкреслив, що потрібно створювати сильну армію.

«Маючи нагоду поспілкуватися з українськими військовослужбовцями, я побачив, що вони сповнені патріотизму, сильні та вони є професіоналами, відданими своїй державі», – сказав Портман.

Сторони також обговорили питання розвитку співпраці між Україною та США та перспективи її поглиблення й розширення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-