Держзрада Януковича: за тиждень суд допитає п'ятьох свідків захисту

Держзрада Януковича: за тиждень суд допитає п'ятьох свідків захисту

Укрінформ
Оболонський районний суд оголосив перерву у розгляді справи про державну зраду екс-президента Віктора Януковича до 11 квітня на 10:00.

Про це заявив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У справі оголошується перерва до 11 квітня на 10:00. Ми очікуємо не менше 4-5 свідків захисту", - сказав Дев'ятко.

Під час засідання суд відмовив захисту у допиті кандидата юридичних наук Петра Андрушка і одночасному допиті міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і екс-глави СБУ Валентина Наливайченка.

Суд також відмовив адвокатам у одночасному допиті в. о. міністра оборони у 2014 році Ігоря Тенюха і екс-начальника Генштабу Володимира Замани.

Крім того, після 14:00 захист заявляв велику кількість клопотань різного характеру, зокрема і щодо допиту свідків. Ближче до 16-ї години, коли адвокат Віталій Сердюк зачитував чергову заяву, прокурор почав його перебивати і казати, що бажання допитувати свідків є, "але де свідки".

Суперечка між Сердюком і прокурором Русланом Кравченко тривала 5 хвилин, після чого головуючий оголосив перерву на 15 хвилин, щоб усі сторони процесу заспокоїлися.

Водночас Дев'ятко уточнив, що за весь час розгляду цієї справи було допитано лише 4 свідки захисту.

Читайте також: Справа про держзраду: суд допитав лінгвістів щодо звернення Януковича до Путіна

Як повідомлялося, 29 червня 2017 року Оболонський районний суд Києва ухвалив рішення щодо проведення спеціального судового провадження щодо Януковича.

За даними Генпрокуратури, Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою змін меж території та державного кордону України), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-