Клімкін подякував депутатам за ухвалення закону про дипслужбу

Клімкін подякував депутатам за ухвалення закону про дипслужбу

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін подякував народним депутатам за ухвалення Закону «Про дипломатичну службу».

Про це він написав у Twitter.

"Дякую народним депутатам за підтримку внесеного Президентом  законопроекту про дипслужбу! Тепер маємо сучасний закон для сучасної європейської дипломатичної служби - для захисту інтересів України та її громадян", - написав Клімкін.

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 5 квітня ухвалила нову редакцію закону «Про дипломатичну службу». За прийняття законопроекту №7322 в цілому проголосувало 276 депутатів.

Новелами у законі є положення, що стосуються підходів до професійного навчання посадових осіб дипломатичної служби у галузевому закладі післядипломної освіти, врегулювання питання перебування посадових осіб дипломатичної служби у розпорядженні МЗС України перед направленням у довготермінове відрядження для професійної підготовки та після завершення такого відрядження.

Читайте також: Рада ухвалила закон про дипслужбу

Рада визначила, що міністр закордонних справ очолює Міністерство закордонних справ, здійснює керівництво діяльністю органів дипломатичної служби, затверджує структуру органів дипломатичної служби, а також виконує інші функції. Законом визначається специфіка оплати праці, соціального та медичного забезпечення працівників дипломатичної служби.

Згідно із пояснювальною запискою законопроекту в редакції поданій президентом реалізація положень закону потребуватиме додаткових витрат із Державного бюджету України на рівні 62,6 млн гривень.

Чинний закон про дипслужбу був прийнятий ще у вересні 2001 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-