Санкції для РФ: посол України заявляє про фейки італійських популістів

Санкції для РФ: посол України заявляє про фейки італійських популістів

Укрінформ
У Посольстві України в Італії наголосили на неприпустимості маніпуляцій з боку італійських популістів та проросійських «економічних експертів» щодо причин та реальних наслідків запроваджених проти Росії санкцій.

Про це йдеться у відповіді посла України в Італії Євгена Перелигіна на заяву лідера партії «Ліга» Маттео Сальвіні та президента «Конфіндустрії Росія» Ернесто Ферленгі щодо нібито надзвичайно великих збитків для італійської економіки через економічні санкції ЄС проти Росії.

«Посол України, оперуючи цифрами й даними італійських урядових інституцій та національного банку, представив економічний аналіз проблеми та закликав представників політичних сил і так званих економічних експертів не вводити в оману італійську аудиторію щодо причин та наслідків санкцій, введених ЄС у відповідь на агресію РФ проти України», - заявили у посольстві.

Зокрема, український дипломат наголосив, що торгувати з Москвою, скасувавши санкції, означає торгувати цінностями, за які гинуть українці від дій агресора.

Читайте також: ЗМІ: Цього тижня США оголосять нові санкції проти РФ

«Теза про суттєві збитки, зокрема про втрачені італійською економікою 7 або навіть 10 мільярдів євро, є маніпулятивною з огляду на зростання обсягів зовнішньої торгівлі Італії протягом останніх років», - також зазначив посол.

Як підкреслив Перелигін, зараз дуже важливо проводити фахову дискусію в італійському медіапросторі з питань санкцій, а не викривляти реальність популістськими заявами.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-