Повноваження центральної і місцевої влади розподіляють не

Повноваження центральної і місцевої влади розподіляють не "угоди", а закони - Порошенко

Укрінформ
Розподіл повноважень депутатів різних рівнів та органів центральної влади встановлюється не «угодами», як пропонують деякі політикани, а законами і Конституцією України.

На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко у виступі на розширеній урядовій нараді з питань децентралізації та регіонального розвитку у Вінниці, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Процес реформи місцевого самоврядування і децентралізації, безумовно, ще далекий від завершення, і свого часу чекають конституційні зміни, які ми з прем'єр-міністром розробили, і я наполягаю на їх актуальності - зміни щодо децентралізації. Абсолютно ясно, що потрібні префекти, бо декого на місцях п'янять нові фінансові можливості, дехто починає мнити з себе удільних князьків, нібито над ними немає вже ніякої влади. І чітко має бути прописана процедура розпуску рад - це теж необхідно, бо не так давно деякі безвідповідальні місцеві ради, точніше, політикани, а не місцеві ради, намагалися запустити щось на кшталт "параду суверенітетів",  - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко і Гройсман відкрили у Вінниці нараду з децентралізації

Він зазначив, що хоче відверто поговорити з учасниками наради про ініціативу деяких обласних рад щодо "угод" щодо розподілу повноважень з українським урядом.

"Цього ніколи не буде. Я не дам. Той, хто буде бавитися в суверенітет, отримає абсолютно чітку відповідь. Сьогодні вони "угод" вимагають, завтра Україну продадуть. Є чіткий розподіл повноважень і чітка відповідальність, чим має займатися депутат сільської ради і сільська рада, депутат районної, міської ради і територіальної громади, чим має займатися український парламент, український уряд і український президент. Розподіл повноважень встановлюється не так званими угодами, а законами України і  українською Конституцією", - підкреслив Порошенко. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-