НАБУ перевіряє, чи давав Каддафі гроші на виборчу кампанію Тимошенко

НАБУ перевіряє, чи давав Каддафі гроші на виборчу кампанію Тимошенко

Документ
Укрінформ
Національне антикорупційне бюро України розпочало перевірку за результатами розгляду запиту групи народних депутатів, який стосується можливого отримання у 2010 році тодішнім прем’єр-міністром Юлією Тимошенко 4 млн євро від режиму лівійського екс-диктатора  Муаммара Каддафі.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook народний депутат України Володимир Ар’єв.

“НАБУ почало перевірку інформації щодо фінансування виборчої кампанії Юлії Тимошенко 2010 року лівійським диктатором Муаммаром Каддафі. Питання лише, чи відповідні запити будуть направлені до правоохоронних органів Лівії щодо отримання інформації від живих членів родини Каддафі?”, - йдеться у повідомленні.

Нардеп також опублікував фотокопію листа НАБУ на його адресу за підписом першого заступника директора НАБУ Гізо Углави. В листі повідомляється, що в межах компетенції розглянуто запит Ар’єва та інших депутатів, “який стосується можливого отримання у 2010 році прем’єр-міністром України Юлією Тимошенко 4 млн євро від режиму колишнього лівійського диктатора  Муаммара Каддафі та використання цих коштів для фінансування своєї виборчої кампанії на виборах Президента України 17.01.2010”.

Читайте також: Тимошенко задекларувала орендований будинок та прикраси

“Інформуємо, що за результатами розгляду Вашого запиту детективами Національного бюро розпочато інформаційно-аналітичне дослідження, у ході  якого витребувано додаткову інформацію із зазначеного питання в установленому законом порядку.  За результатами інформаційно-аналітичного дослідження, у разі виявлення ознак кримінального правопорушення, віднесеного до підслідності Національного бюро, буде прийнято рішення відповідно до вимог ст.214 Кримінального процесуального кодексу України”, - йдеться у листі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-