Об'єднання БПП і НФ обговорювалося як один із варіантів - Аваков

Об'єднання БПП і НФ обговорювалося як один із варіантів - Аваков

Укрінформ
Арсен Аваков говорить, що не прихильник об'єднання Народного фронту і БПП в одну партію перед виборами, хоча такий варіант обговорювався, але зараз домовленості про такий формат немає.

П ро це міністр внутрішніх справ сказав в інтерв'ю Ліга.net, відповідаючи на питання про те, чи правда, що між президентською вертикаллю і вертикаллю Народного фронту нібито досягнуто домовленості про об'єднання.

Жодних домовленостей немає. Цю версію я теж читав у пресі. Це був один із варіантів обговорення. Логіка варіанту була в тому, щоб визначити формат об'єднання центристських сил для консолідації зусиль щодо реформ і для участі у виборчому процесі. Як один із варіантів - так, обговорювалася спільна партія. Але я, наприклад, не є прихильником такого варіанту", - заявив Аваков.

Він категорично спростував інформацію, що під час переговорів БПП і НФ обговорюються спільні списки або формування майбутнього уряду.

"Який список? Скільки візьме та чи інша партія, якою буде коаліція у наступному парламенті - ні ви, ні я не знаємо. Політика не є єдиним предметом нашого обговорення з ранку до ночі. Є багато поточних проблем. Наприклад, взаємодія з МВФ, який пропонує нам підвищити тарифи на газ на 35%. Фінансовий баланс обговорюємо. Ось це ми обговорюємо", - сказав міністр.

Читайте також: Аваков розказав, що товаришує з Гройсманом

Відповідаючи на питання, що буде з Народним фронтом, якщо вони з БПП все-таки домовляться про єдину партію, Аваков заявив, що не бачить перспектив єдиної партії в тому розумінні, про яке всі думають. "Народний фронт існує незалежно від цих процесів. Народний фронт – це, насамперед, люди, які пройшли важкий час, розміняли свою електоральну довіру на непопулярні кроки. Але ми й далі підемо разом", - підкреслив він. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-