Аваков вважає, що Україні треба стати парламентською республікою

Аваков вважає, що Україні треба стати парламентською республікою

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що відстоює ідею формування в Україні моделі парламентської республіки.

Про це він сказав у інтерв'ю Ліга.net.

"Мій голос - за парламентську республіку, і позиціонування з цього питання для мене є ключовим лакмусом щодо мого ставлення до потенційного кандидата (у президенти - ред.)", - сказав Аваков.

На його думку, створення парламентської республіки "остудило б багато голів, які борються за владу у країні, усунуло б дуалізм влади і зменшило кількість угруповань, які борються одне з одним". "Адже у нас як останніми роками? Президент завжди бореться із прем'єром. Прем'єр завжди бореться із президентом. Це створює дисбаланс і конфліктні ситуації", - підкреслив Аваков.

Відповідаючи на запитання, чи може рейтинг Президента Петра Порошенка говорити про нього як про єдиного кандидата від правлячої коаліції, Аваков заявив, що він здригається, коли чує про єдиного кандидата, проте вважає Порошенка одним із реальних кандидатів. "Я вважаю, що Порошенко може бути одним з реальних кандидатів у президенти - поряд з іншими. І нехай кожен громадянин сам собі обирає, кого він вважає гідним", - сказав керівник МВС.

Читайте також: Аваков: Немає в мене війни з Порошенком

Від зазначив, що не відповідатиме на питання про те, кого збирається підтримувати на президентських виборах, оскільки його голос - "за парламентську республіку", проте точно не підтримуватиме лідера БЮТ Юлію Тимошенко.

"Тимошенко? - Ні, її не підтримаю. Я не відповідатиму на це питання, зрозумійте. Мій голос - за парламентську республіку", - зазначив Аваков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-