Аваков: Немає в мене війни з Порошенком

Аваков: Немає в мене війни з Порошенком

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що в нього з Президентом України Петром Порошенком "часті дискусії і робочі стосунки", але не війна, як дехто говорить.

Про це він сказав в інтерв'ю Ліга.net.

"Немає у мене війни з Порошенком, незважаючи на всі перипетії, які так люблять обговорювати в пресі. Я твердо стою на своїй позиції з різних принципових питань і намагаюся тримати баланс між гілками влади... Але в мене немає з ним війни. У мене з ним часті дискусії і робочі стосунки. Нагадаю лише, що міністр внутрішніх справ не є підлеглим президента", - підкреслив Аваков.

За його словами, він дуже часто спілкується з Порошенком, як правило, це розмови "між президентом і главою МВС". "Я член уряду, член РНБО. Так що обговорювали, звичайно, оперативну й політичну ситуацію в країні. Ми не вороги. Кожен виконує свою функцію. Я - функцію міністра, він - функцію президента", - зазначив Аваков.

Читайте також: Аваков прокоментував конфлікт САП і НАБУ: Усі роблять помилки

Останнього разу, підкреслив він, з Президентом обговорювався законопроект про зміну закону про громадянство і законопроект про національну безпеку.

Відповідаючи на запитання, чому спочатку він відмовився розганяти наметове містечко під Верховною Радою, хоча нібито Президент його просив навести там порядок, а потім, через декілька місяців, все-таки дав наказ очистити територію перед парламентом від наметів мітингувальників, міністр заявив, що коли встановлювали намети, - це був великий протест, досить багато людей, і потрібно було вибирати між великим скупченням і наметами на дорозі, а потім у наметовому містечку залишилися "одні маргінали і люди, що ховаються від правосуддя". "Тому спочатку ми вибрали варіант без насильства. Але надалі в цьому містечку залишилися нечисленні маргінали. Там стали тинятися люди, що ховаються від правосуддя. Для міста - транспортний колапс у самому центрі. І, головне, там з'явилася зброя, з'явилася вибухівка. Стали звучати абсолютно незрозумілі гасла, які не підтримуються суспільством", - пояснив свою позицію Аваков.

При цьому він підкреслив, що рішення про знесення наметів було прийняте лише після знайденої під час санкціонованого судом обшуку наметового містечка вибухівки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-