Аваков прокоментував конфлікт САП і НАБУ: Усі роблять помилки

Аваков прокоментував конфлікт САП і НАБУ: Усі роблять помилки

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що спокійно ставиться до конфлікту, що виник між САП та НАБУ, оскільки вважає його періодом становлення антикорупційних органів.

Про це він сказав у інтерв'ю Ліга.net, коментуючи конфлікт НАБУ та САП.

"Усі роблять помилки. Саме тому я називаю це періодом становлення САП і НАБУ. І тому більш-менш спокійно ставлюся до цієї ситуації", - наголосив Аваков.

Разом з тим він заявив, що вважає абсолютно неприйнятним, щоб правоохоронців, у тому числі НАБУ і САП, використовували у будь-яких політичних чварах та зведенні рахунків.

"Що я називаю критичними ризиками? Використовувати НАБУ і САП, як засіб політичної боротьби, як засіб дискредитації політичних опонентів, як засіб зведення рахунків - це велика небезпека для суспільства. Ці ризики були і у Польщі, і у Румунії - і плоди цих помилок були гіркими, хоча сусіди і вивчили цей урок.... Ми хочемо жити у нормальній країні? Значить - є неприпустимим, щоб правоохоронців використовували у політичних чварах", - сказав міністр.

Читайте також: Атестація "відсіяла" 5 тисяч міліціонерів із 70 тисяч - Аваков

Відповідаючи на запитання, на чиєму боці Аваков сьогодні у протистоянні відомств, він заявив, що на стороні "здорового глузду", і запевнив, що МВС "точно не бере участі у подібних іграх". Хоча чудово розуміє, що нинішній конфлікт між відомствами - це "реальність перехідного періоду і помилок під час становлення нових структур та взаємодії їх між собою".

Аваков також заявив, що він особисто не бере участі у конфліктах силовиків, хоча міг би. "НАБУ отримувало від мене всю підтримку на всіх фазах свого становлення. І зараз, при всій конфліктності навколо і НАБУ, і САП, і СБУ я з ними не воюю. Міг би. Але я не беру участі у конфліктах силовиків", - підкреслив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-