Раді пропонують викликати керівників ГПУ і МВС через затримання Бубенчика

Раді пропонують викликати керівників ГПУ і МВС через затримання Бубенчика

Укрінформ
Народний депутат Єгор Соболєв ініціює виклик до ВР генпрокурора Юрія Луценка та голови МВС Арсена Авакова з приводу затримання правоохоронцями активіста Євромайдану Івана Бубенчика. 

Про це він заявив на засіданні Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я пропоную парламенту негайно викликати до нас генерального прокурора України і міністра внутрішніх справ, щоб вони пояснили нам і суспільству, що відбувається і чому вони в такий спосіб бачать правосуддя за результатами тих подій», - сказав Соболєв.

За його словами, прокуратура просить для Бубенчика обрання запобіжного заходу у вигляді арешту «за підозрою в убивстві «беркутівців» на Майдані».

Читайте також: Єромайданівця затримали за підозрою у вбивстві двох працівників МВС у 2014 році

Як повідомлялося, правоохоронці затримали у Львівській області активіста Євромайдану Івана Бубенчика і привезли його до Києва. 

У фільмі «Злам» - першому з циклу розслідувань «Слідами революції» - активіст заявив, що 20 лютого 2014 року стріляв у силовиків з консерваторії. У такий спосіб, за його словами, він сподівався змусити підрозділи «Беркута» та Внутрішніх військ відступити з площі.

Після виходу фільму Генеральна прокуратура України допитала Бубенчика як свідка, а також провела обшук у його помешканні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-