Декларації для активістів: робоча група при Президенті напрацює новий законопроект

Декларації для активістів: робоча група при Президенті напрацює новий законопроект

Укрінформ
При Президентові України буде створено робочу групу, яка напрацює новий законопроект щодо скасування е-декларування для громадських активістів.

Про це сказала представник Президента України у Верховній Раді Ірина Луценко у кулуарах парламенту, інформує кореспондент Укрінформу.

"Думаю, що буде створена робоча група при Президентові України, яка напрацює цей законопроект і внесе в зал", - сказала Луценко.

Читайте також: БПП голосуватиме за скасування е-декларацій для активістів - Луценко

Як повідомляв Укрінформ, Верховна Рада 3 квітня відмовилася ухвалити законопроект №6271 та президентський №6674, якими пропонувалося скасувати подання е-декларацій антикорупційними громадськими організаціями.

27 березня 2017 року Президент Петро Порошенко підписав зміни до Закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Євросоюз розкритикував українські поправки до закону про електронне декларування, які передбачають подання декларацій громадськими активістами.

Порошенко згодом попросив депутатів скасувати вимогу про зобов'язання громадських активістів подавати електронні декларації й наполягав на негайному ухваленні Верховною Радою відповідного законопроекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-