Рада внесла технічні зміни в закон про безпеку кордонів

Рада внесла технічні зміни в закон про безпеку кордонів

Укрінформ
Верховна Рада внесла технічні зміни у закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави», щоб узгодити його із законом «Про Конституційний Суд України».

За відповідне рішення проголосувало 245 депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Під час підготовки на підпис тексту зазначеного закону було виявлено, що окремі його положення не повною мірою узгоджуються з положеннями нового закону України про Конституційний Суд», - сказав голова Комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Андрій Кожем'якін під час обговорення.

Парламент усунув редакційні неузгодженості у двох статтях закону. Зокрема, право розгляду справ про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого статтею 204-2 КУпАП, передано від судді до органів Державної прикордонної служби. Зміни внесено й до статті 255 КУпАП щодо позбавлення права органів Держприкордонслужби подавати протоколи про вчинення адмінправопорушення.

Як повідомлялося, закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення прикордонної безпеки держави» ухвалений 27 лютого.

Читайте також: Рада відмовилася розглядати законопроекти про скасування е-декларацій для активістів

Він передбачає підвищення штрафів за незаконний перетин кордону поза пунктами пропуску чи за підробленими документами до 3400-8500 гривень (зараз він становить від 1700 до 3400 гривень), а також за порушення правил реєстрації та перебування в Україні іноземців та осіб без громадянства з 510-850 гривень до 1700-5100 гривень.

Документом також удосконалено норми щодо заборони в'їзду в Україну іноземцям та особам без громадянства, які незаконно перебували на тимчасово окупованій території та в окремих районах Донецької та Луганської областей, а також підвищено строки заборони в'їзду, залежно від визначених законом обставин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-