Гройсман сказав, як поставити крапку в конфлікті НАБУ та САП

Гройсман сказав, як поставити крапку в конфлікті НАБУ та САП

Укрінформ
Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вважає, що крапку в конфлікті між НАБУ і САП поставить створення Антикорупційного суду.

Таку думку він висловив у понеділок в ефірі телеканалу "112 Україна", коментуючи конфлікт між НАБУ і САП, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кожен антикорупційний орган має бути ефективним, за його роботу мають говорити справи, а не лозунги. А цей конфлікт, звичайно, позначається на іміджі держави. Однак я вважаю, що крапку в антикорупційному конфлікті між НАБУ і САП поставить створення Антикорупційного суду", - сказав Гройсман.

На його думку, цей суд реально створити уже цього місяця, і він як керівник уряду агітуватиме за це.

Читайте також: Конфлікт між САП і НАБУ «не справляє хороше враження» - представник Єврокомісії

Як повідомляв Укрінформ, САП виявила обладнання для прослуховування в кабінеті керівника Антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого. Зазначалося, що прослуховуванням займалися НАБУ і ГПУ. 

22 березня Холодницький підтвердив наявність прослуховуючих пристроїв у своєму кабінеті. 

Пізніше генпрокурор Юрій Луценко заявив, що ГПУ разом з НАБУ дійсно проводять розслідування стосовно співробітників САП, в тому числі Холодницького.

За словами директора НАБУ Артема Ситника, розслідування щодо Холодницького почали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництвом САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова. У зв'язку з цим в кабінеті Холодницького був встановлений прослуховуючий пристрій.

ГПУ і НАБУ направили до дисциплінарної комісії прокурорів скарги на Холодницького про вчинення дисциплінарних проступків. Холодницький пізніше заявив, що не ознайомлений зі скаргою, яку на нього подали ГПУ і НАБУ, однак він буде наполягати на публічності розгляду справи і на оприлюдненні всіх матеріалів. 

Луценко також звернувся до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо розгляду питання зняття Холодницького з посади його заступника та керівника САП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-