Комітет Ради сьогодні розгляне законопроект про скасування е-декларацій для активістів

Комітет Ради сьогодні розгляне законопроект про скасування е-декларацій для активістів

Укрінформ
Антикорупційний комітет ВР розгляне на засіданні 2 квітня, законопроект № 8209, яким пропонується скасувати е-декларування для громадських активістів.

Також документом пропонується скасувати кримінальну відповідальність за неподання декларацій цією категорією осіб. Про це сказав на засіданні Погоджувальної ради парламенту в.о. голови антикорупційного комітету Юрій Савчук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Хочу повідомити, що сьогодні планується о 14.00 проведення нашого комітету, на якому буде розглядатися законопроект № 8209», - сказав Савчук.

При цьому він закликав голів парламентських фракцій сприяти присутності на засіданні депутатів, які входять до складу комітету.

Законопроект № 8209, авторами якого є опозиційні народні депутати, зокрема голова фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко, був зареєстрований 29 березня. Ним пропонується встановити, що дія Закону «Про запобігання корупції» не поширюється на громадських активістів, осіб, які отримують кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм технічної або іншої допомоги у сфері запобігання та протидії корупції.

Крім того, передбачається звільнити зазначених осіб від адміністративної та кримінальної відповідальності за невиконання вимог закону про запобігання корупції щодо подання декларацій. 

Читайте також: У НАЗК розповіли, коли розпочнеться перевірка е-декларацій топ-чиновників

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні Верховною Радою законопроекту щодо скасування електронного декларування для громадських організацій.

У Єврокомісії також розкритикували керівництво України у зв'язку з невиконанням зобов'язання скасувати обов'язкове електронне декларування для громадських активістів.

У свою чергу Голова Верховної Ради Андрій Парубій висловив сподівання, що парламент у вівторок, 3 квітня, розгляне новий законопроект про скасування е-декларування для громадських активістів, які займаються антикорупційною діяльністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-