Скасування декларацій для активістів: ВР може розглянути новий законопроект

Скасування декларацій для активістів: ВР може розглянути новий законопроект

Укрінформ
Спікер ВР Андрій Парубій розраховує, що Рада у вівторок, 3 квітня, розгляне новий законопроект про скасування е-декларацій для громадських активістів, які займаються антикорупційною діяльністю.

Про це він сказав на засіданні Погоджувальної ради у понеділок, 2 квітня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Минулого тижня ми узгодили, що першими питаннями порядку денного будуть питання, які стосуються е-декларування для громадянських активістів і членів наглядової ради. Зважаючи на те, що ті законопроекти, які ми розглядали у попередній четвер, уже втратили свою актуальність, Апаратом Верховної Ради був напрацьований новий законопроект, який складається з двох частин. Перша частина стосується скасування е-декларування для громадських активістів і для іноземців, які входять у наглядові ради, і друга - декриміналізація тих осіб, які входять у цю категорію", - сказав Парубій.

Він підкреслив, що цей законопроект є вивіреним і закликав голів парламентських фракцій долучитися до його підписання.

"Я сподіваюсь, що під час Погоджувальної ради цей законопроект буде підписаний головами фракцій. Окрім того, у нас була попередня домовленість і я прошу комітет по боротьбі з корупцією сьогодні зібратися і розглянути цей законопроект, а також законопроект, який подала "Батьківщина" у п'ятницю. Якщо сьогодні комітет розгляне законопроекти, то завтра вранці у нас буде можливість включити їх у порядок денний і завтра ж розглянути", - сказав Парубій.

Читайте також: США закликали українську владу скасувати е-декларування для активістів

Як повідомлялося, 22 березня Верховна Рада відмовилася включити до порядку денного та розглянути законопроекти № 8120 та № 8120-1 щодо відтермінування подачі перших е-декларацій представниками антикорупційних громадських організацій.

Водночас Президент Петро Порошенко наполягає на ухваленні Верховною Радою законопроекту щодо скасування електронного декларування для громадських організацій.

У Єврокомісії також розкритикували керівництво України у зв'язку з невиконанням зобов'язання скасувати обов'язкове електронне декларування для громадських активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-