Клімкін у Туреччині обговорив ситуацію на Донбасі та в окупованому Криму

Клімкін у Туреччині обговорив ситуацію на Донбасі та в окупованому Криму

Укрінформ
У п'ятницю, 30 березня, в рамках офіційного візиту міністра закордонних справ України Павла Клімкіна до Туреччини відбулося Шосте засідання Спільної групи стратегічного планування (СГСП) під співголовуванням глав зовнішньополітичних відомств двох країн.

Зазначене засідання є підготовчим етапом до проведення Сьомого засідання Стратегічної ради високого рівня між Україною і Туреччиною на рівні президентів. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Під час (засідання) СГСП міністри здійснили огляд стану виконання домовленостей, досягнутих на найвищому рівні, а також окреслили перспективи подальших дій. Вони відзначили, що стратегічний діалог між Україною та Туреччиною набуває вагомої практичної складової за рахунок динамічного розвитку взаємодії у різноманітних секторах економіки. Особливе значення мають конкретні проекти у стратегічно важливих сферах, насамперед в оборонно-промисловій та авіакосмічній", - підкреслюється в повідомленні.

Міністри наголосили на прагматизації та економізації українсько-турецьких відносин і в цьому контексті обговорили подальші кроки з прискорення підписання на взаємовигідних умовах Угоди про вільну торгівлю.

Сторони констатували суттєву активізацію взаємодії в гуманітарному вимірі, зокрема відзначили започаткування вивчення української мови в турецьких університетах.

Обговорюючи українсько-турецьке співробітництво в рамках міжнародних організацій, Павло Клімкін підкреслив конструктивний характер двостороннього співробітництва на платформах ООН, ОБСЄ, Ради Європи, а також по лінії НАТО.

Читайте також: Клімкін їде з візитом до Туреччини

Було також обговорено ситуацію на Донбасі та в окупованому Криму. У цьому контексті глава МЗС України подякував турецькій стороні за незмінну підтримку територіальної цілісності та суверенітету України у її міжнародно визнаних кордонах. Окремий наголос був зроблений на консолідації зусиль з метою захисту прав кримських татар, які потерпають під тиском окупаційної влади у Криму.

Як зазначається, зустріч підтвердила, що обидві сторони налаштовані на конкретні результати взаємодії і надалі у своїх відносинах сповідуватимуть принципи взаємної поваги та підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-