Керівник САП  заявляє, що його схиляли працювати проти НАБУ

Керівник САП заявляє, що його схиляли працювати проти НАБУ

Укрінформ
Керівник САП Назар Холодницький заявив, що його схиляли до співпраці проти Національного антикорупційного бюро.

Про це він заявив на брифінгу у пятницю, відповідаючи на запитання про те, як проходила останнім часом співпраця між його відомством та Генпрокуратурою і НАБУ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Скажу так: коли негласно були пропозиції працювати проти НАБУ, я відмовлявся. На жаль, детективи НАБУ такою пропозицією щодо САП скористалися. Коли були такі інформації, я казав, що САП цим займатися не буде, і вважаю, що робив правильно”, - наголосив Холодницький.

На запитання про те, хто саме пропонував йому таку співпрацю, Холодницький сказав лише те, що до подібної співпраці його схилити не вдасться.

“Я не буду працювати на жодні структури. Всі, хто мене схиляли чи будуть схиляти — не вийде. Я не буду працювати на жодні структури і не буду виконувати вказівки, які не відповідають закону”, - заявив він.

Читайте також: Холодницький вимагає оприлюднити всі записи з його кабінету

Як повідомлялося, 30 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що подав скаргу до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів (КДКП), в якій просить звільнити свого заступника - керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького. 

Керівник Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури Володимир Гуцуляк повідомив Укрінформу, що його підрозділ уже півроку розслідує кримінальну справу, у якій фігурує керівник САП Назар Холодницький. 

У п'ятницю, 30 березня, керівник САП не з'явився на виклик слідчого Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки ГПУ для надання зразка свого голосу. Пізніше Холодницький в коментарі Укрінформу сказав, що готовий надати ГПУ зразки свого голосу. 

Директор НАБУ Артем Ситник 30 березня заявив, що розслідування щодо Холодницького ініціювали після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.

Раніше Холодницький підтвердив інформацію про виявлення у своєму кабінеті пристрою, схожого на пристрій для прихованого прослуховування. Він також заявив, що записи, які приховано велися у його кабінеті, можуть бути використані для спекуляцій проти нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-