Губернатор Миколаївщини просить Порошенка тимчасово його відсторонити

Губернатор Миколаївщини просить Порошенка тимчасово його відсторонити

Відео
Укрінформ
Голова Миколаївської облдержадміністрації Олексій Савченко написав Президенту України заяву з проханням про відсторонення з посади на час слідства у справі про самогубство Владислава Волошина.

Про це Савченко заявив у відеокоментарі, розміщеному на його сторінці у Facebook.

"18 березня сталася трагічна подія - загинув тимчасово виконуючий обов'язки керівника міжнародного Миколаївського аеропорту. Щоб уникнути будь-яких спекуляцій, я прийняв таке свідоме рішення", - сказав губернатор.

Усунути його з посади очільник Миколаївщини просить на час слідства.

Він продемонстрував журналістам заяву.

"Вона зареєстрована 30 березня, номер 323-193-43-01", - зауважив Савченко.

Він вважає, що не прийняти заяву Президент не може.

Також він додав, що з 5 березня був відсутній у Миколаївській області. Повернувся з-за кордону у зв'язку із загибеллю Волошина, а зараз перебуває на лікарняному.

Як повідомляв Укрінформ, вчора на сесії Миколаївської ради активісти вимагали від депутатів висловити недовіру голові ОДА, але ті відмовилися, вирішивши заслухати через два тижні звіт Савченка.

Читайте також: Депутати Миколаївської облради не проголосували за недовіру губернатору

18 березня у Миколаєві у власній квартирі 29-річний в. о. директора комунального підприємства "Миколаївський міжнародний аеропорт" Владислав Волошин скоїв самогубство, вистріливши з бойового пістолета.

Ця подія викликала широкий резонанс у Миколаєві. Багато хто вважає, що трагедії передував тиск з боку чиновників облдержадміністрації. У Миколаєві 20 березня, а 21 - у Києві відбулися мітинги з вимогою відставки голови ОДА Олексія Савченка.

Учора, 29 березня, голова ГУ Національної поліції України в Миколаївській області Юрій Мороз звернувся з рапортом про зміну підслідності кримінальної справи про самогубство Волошина.

Поліція розглядає кілька версій трагедії, серед яких - самогубство та необережне поводження зі зброєю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-