Неправдиві заяви росіян у Європі потрібно розвінчувати — політик

Неправдиві заяви росіян у Європі потрібно розвінчувати — політик

Укрінформ
Неправдиві заяви, які виголошує російська делегація під час Конгресу місцевих та регіональних влад Ради Європи, через часте їх повторення у Європі можуть почати сприймати всерйоз, тому завданням українських представників є їх спростування.

Про це заявив голова української делегації в Конгресі місцевих та регіональних влад (КМРР) Ради Європи Володимир Прокопів в інтерв'ю Укрінформу.

«На ньому (Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи - ред.), на відміну Парламентської асамблеї Ради Європи, присутня російська делегація, і те, що вони видають «в ефір» на засіданнях політичних груп, комітетів, на пленарному засіданні, здоровому глузду не піддається. Якщо вони постійно будуть ці свої месиджі повторювати й не буде звучати альтернативна позиція, то наші європейські колеги можуть почати вірити. Російські тези про те, що в Україні відбувся кривавий переворот, а Росія - не країна-агресор, анексія та окупації Криму відбулися згідно з нормами міжнародного права, спочатку у всіх викликали посмішку, але Росія їх повторює й таким чином намагається переконати», - сказав Прокопів.

За його словами, применшувати вплив цих тез не можна, так само як і недооцінювати значення КМРР, де представлені мери, керівники регіонів, депутати місцевих рад з усієї Європи.

Читайте також: Володимир Прокопів, голова української делегації в Конгресі місцевих та регіональних влад Ради Європи

«Та думка, яка формується на Конгресі, фактично формує порядок денний уже на місцях у Європі. Через це критично важливо, щоб українська делегація в повному складі була присутня на засіданнях усіх органів, які існують в Конгресі, розвінчувала заяви російської делегації і говорила правду про те, що у нас фактично вкрали Крим і ведуть військові дії на території країни, яка знаходиться в центрі Європи», - наголосив Прокопів.

Як відомо, під час останньої сесії КМРР у Страсбурзі президент ПАРЄ Мікеле Ніколетті засудив анексію Росією українського Криму та закликав країни-члени до участі у розслідуванні хіматаки у Солсбері.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-