У Раді хочуть встановити обмеження кількості законопроектів

У Раді хочуть встановити обмеження кількості законопроектів

Укрінформ
У Верховній Раді наступного скликання може з’явитися єдина електронна картка народного депутата для голосування на пленарних засіданнях і засіданнях комітетів та для персональної ідентифікації, входу до приміщень і сесійної зали.

Про це йшлося на четвертій нараді щодо реформи парламенту у форматі “Діалогів Жана Моне”, яка проходила 25-27 березня у Швейцарії за участю Голови Верховної Ради Андрія Парубія та представників усіх депутатських фракцій і груп, повідомляє прес-служба парламенту. 

Участь у нараді взяв також колишній президент Європарламенту Пет Кокс.

“У підсумковому документі, зокрема, йдеться, що учасниками дискусії було досягнуто консенсусу щодо впровадження і використання народними депутатами України наступного скликання єдиної електронної картки для персональної ідентифікації, входу до приміщень та зали пленарних засідань Верховної Ради України та голосування під час пленарних засідань і засідань комітетів”, - йдеться в повідомленні.

Також пропонувалося пілотне впровадження окремих елементів використання єдиної електронної картки ще у нинішньому восьмому скликанні ВР.

Читайте також: У березні Тимошенко і Бойко пропустили 90% голосувань у Раді

Крім того, більшість представників депутатських фракцій та груп підтримали ідею скасування короткої перерви у четвер з 12.00 до 12.30 під час пленарних тижнів.

У прес-службі ВР також відзначили, що “було досягнуто консенсусу” щодо важливості обмеження кількості законодавчих ініціатив.

“Ми переконані, що надмірна кількість законодавчих ініціатив використовується для блокування їх ефективного розгляду у Верховній Раді України. Ми вважаємо, що необхідно підняти рівень обізнаності щодо наслідків, які може мати прийняття законопроекту, адже інколи він може ставити під удар інституційну репутацію”, - зазначено у підсумковій резолюції наради.

Разом з тим у ході дискусій учасники «Діалогів Моне» обговорили ряд питань щодо прав та обов’язків опозиції, важливості ухвалення закону про тимчасові слідчі комісії і представництва політичних сил у Центральній виборчій комісії.

У підсумковому документі також йдеться, що учасники мали довгі, відверті та конструктивні перемовини стосовно законопроектів про виборчу реформу та створення Вищого антикорупційного суду й домовилися запросити представника Венеційської комісії для подальших консультацій щодо другого читання закону про антикорупційний суд.

У свою чергу Парубій підкреслив, що вказана нарада вже є четвертою сесією політичних дискусій та консультацій щодо реформи українського парламенту у форматі “Діалогів Жана Моне”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-